INFO

Q: Mistä on kysymys?
A: MUSIIKIN EDISTÄMISSÄÄTIÖN SOITINPANKKI HANKKII, VASTAANOTTAA, YLLÄPITÄÄ SEKÄ LAINAA JA VUOKRAA ARVOSOITTIMIA AMMATTIKÄYTTÖÖN.

Q: Kenelle MES-Soitinpankki on suunnattu?
A: TOIMINTA ON SUUNNATTU KAIKILLE SUOMALAISILLE AMMATTIMUUSIKOILLE JA MUSIIKINTEKIJÖILLE, JOTKA OVAT TEOSTON TAI GRAMEXIN ASIAKKAITA. AJATUKSENA ON TARJOTA MUSIIKIN AMMATTILAISILLE RÄÄTÄLÖITYÄ PALVELUA, MIKÄ MAHDOLLISTAA MES-SOITINPANKIN HALLINNOIMIEN ARVOSOITTIMIEN KÄYTTÄMISEN ESIMERKIKSI TÄRKEISSÄ LEVYTYSSESSIOISSA TAI SÄVELLYSTYÖSSÄ.

MUUSIKKOJEN LIITON, SUOMEN SÄVELTÄJIEN JA SÄVELTÄJÄT JA SANOITTAJAT ELVIS RY:N JÄSENET OVAT OIKEUTETTUJA ERILLISIIN JÄSENETUIHIN.

Q: Miten palvelu toimii?
A: ASIAKKAAN TULEE REKISTERÖITYÄ PALVELUUN TEOSTO- TAI GRAMEX-ASIAKASNUMEROLLAAN. TÄMÄN JÄLKEEN VOI TEHDÄ VARAUKSIA.

Q: Kuinka pitkäksi aikaa soittimia voi varata?
A: KAHDEKSI, NELJÄKSI, KUUDEKSI TAI MAKSIMISSAAN KAHDEKSAKSI VIIKOKSI. MINIMIAIKA ON 14 VUOROKAUTTA. VARAUKSEN TULEE ALKAA JA PÄÄTTYÄ MA-PE VIIKONPÄIVINÄ (SOITTIMIA EI SIIS VOI VARATA VIIKONLOPUSTA VIIKONLOPPUUN). SOITTIMET VARATAAN NÄIDEN VERKKOSIVUJEN KAUTTA. SOITINKOHTAISET KALENTERIT JA NIIDEN VARAUSJÄRJESTELMÄ LÖYTYVÄT SOITTIMIEN ESITTELYSIVUILTA.  SOITINKOHTAISESTA VARAUSKALENTERISTA SELVIÄÄ, MILLOIN SOITIN ON SAATAVILLA VUOKRALLE.

Q: Onko lainaaminen ilmaista vai maksaako se?
A: SOITTIMIEN LAINAAMINEN MAKSAA, MUTTA VUOKRAHINTA ON VAIN MURTO-OSA SIITÄ MITÄ JOUTUISI MAKSAMAAN VAPAILLA MARKKINOILLA – ESIMERKIKSI KITARAPAJASSA NORMAALI VUOROKAUDEN VUOKRAHINTA ON 2% SOITTIMEN ARVOSTA.

Q: Miten vuokrahinta määräytyy ja mitä siihen kuuluu?
A: MES-SOITINPANKIN SOITTIMIEN VUOKRAHINNOITTELUSSA HUOMIOIDAAN SOITTIMEN ARVO. HINTAKATEGORIOITA ON KOLME. A-KATEGORIAAN LUOKITELLAAN SOITTIMET, JOIDEN ARVO ON YLI 15 000€, B-KATEGORIAAN 6000-15 000€ ARVOISET SOITTIMET JA C-KATEGORIAAN ALLE 6000€ ARVOISET SOITTIMET.

Soittimen arvo 2 vko 4 vko 6 vko 8 vko
A 15.000€- 80€ 125€ 160€ 190€
B 6.000-15.000€ 65€ 100€ 130€ 160€
C -6.000€ 50€ 75€ 100€ 125€

Q: Mitä hintaan kuuluu?
A: HINNAT SISÄLTÄVÄT VAKUUTUKSEN. KIELISOITTIMIEN VUOKRAHINTAAN SISÄLTYY UUSI KIELISETTI. KAIKKI SOITTIMET HUOLLETAAN JA SÄÄDETÄÄN ENNEN VUOKRAUSTA.

Q: Mitkä ovat palvelun sopimusehdot?
A: Sopimusehdot löytyvät täältä

Q: Voiko MES-Soitinpankin soittimia vuokrata muut kuin Teoston ja Gramexin muusikkoasiakkaat?
A: TÄMÄKIN ON MAHDOLLISTA, MUTTA SILLOIN VUOKRAHINTA ON SAMA KUIN VAPAILLA MARKKINOILLA ELI 2% SOITTIMEN ARVOSTA. TÄLLAISEN VUOKRAAJATAHON TULEE OLLA SUORAAN YHTEYDESSÄ MUSIIKIN EDISTÄMISSÄÄTIÖÖN.

Q: Mistä vuokrattavat soittimet noudetaan ja minne ne palautetaan?
A: MES-SOITINPANKIN YHTEISTYÖKUMPPANINA TOIMII KITARAPAJA, JOSTA KAIKKI SOITTIMET NOUDETAAN JA PALAUTETAAN. VUOKRAAJAN TULEE ESITTÄÄ KITARAJAPAJAN HENKILÖKUNNALLE SAAMANSA SÄHKÖPOSTIVARAUSVAHVISTUKSEN SEKÄ HENKILÖTODISTUKSEN. VUOKRASOPIMUS ALLEKIRJOITETAAN KITARAPAJASSA. KITARAPAJA SIJAITSEE HELSINGIN KRUUNUHAASSA OSOITTEESSA KIRJATYÖNTEKIJÄNKATU 4. SOITTIMIA VOI NOUTAA JA PALAUTTAA MA-PE KLO 10-18 VÄLISENÄ AIKANA. VIIKONLOPPUISIN NOUTO TAI PALAUTUS KITARAPAJAAN EI OLE MAHDOLLISTA

Q: Voivatko muut kuin helsinkiläiset muusikot ja musiikintekijät vuokrata soittimia?
A: KYLLÄ, MUTTA SOITTIMIEN KORKEASTA ARVOSTA, UNIIKKIUDESTA JA HELPOSTA SÄRKYVYYDESTÄ JOHTUEN NIIDEN NOUTAMINEN JA PALAUTTAMINEN TULEE TEHDÄ HENKILÖKOHTAISESTI. MES-SOITINPANKIN SOITTIMIEN RAHTAAMISEEN EI TÄTEN VOI KÄYTTÄÄ KAUPALLISIA KULJETUSYRITYKSIÄ. VUOKRAAJAN TULEE KATTAA ITSE OMAT MATKAKULUNSA.

Q: Missä soittimia säilytetään kun ne eivät ole vuokralla?
A: MES-SOITINPANKIN SOITINVALIKOIMAA SÄILYTETÄÄN AMMATTIMAISESTI  OPTIMOIDUISSA ILMANKOSTEUSOLOSUHTEISSA KITARAJAPAJAN TILOISSA SEKÄ G LIVELAB -KLUBIN TILOISSA.

Tarvittaessa kysy lisää vuokrauksesta:

Musiikin edistämissäätiö
Puh:  09 68034040
E-mail: info@mes-soitinpankki.fi

Kitarapaja
Puh: 09-135 1951
E-mail: paja@kitarapaja.com