INFO

Q: Mistä on kysymys?
A: MUSIIKIN EDISTÄMISSÄÄTIÖN SOITINPANKKI HANKKII, VASTAANOTTAA, YLLÄPITÄÄ SEKÄ LAINAA JA VUOKRAA ARVOSOITTIMIA AMMATTIKÄYTTÖÖN.

Q: Kenelle MES-Soitinpankki on suunnattu?
A: TOIMINTA ON SUUNNATTU KAIKILLE SUOMALAISILLE AMMATTIMUUSIKOILLE JA MUSIIKINTEKIJÖILLE, JOTKA OVAT TEOSTON TAI GRAMEXIN ASIAKKAITA. AJATUKSENA ON TARJOTA MUSIIKIN AMMATTILAISILLE RÄÄTÄLÖITYÄ PALVELUA, MIKÄ MAHDOLLISTAA MES-SOITINPANKIN HALLINNOIMIEN ARVOSOITTIMIEN KÄYTTÄMISEN ESIMERKIKSI TÄRKEISSÄ LEVYTYSSESSIOISSA TAI SÄVELLYSTYÖSSÄ.

MUUSIKKOJEN LIITON, SUOMEN MUSIIKINTEKIJÄT RY:N, TEOSTON, GRAMEXIN JA SUOMEN SÄVELTÄJÄT RY:N JÄSENET OVAT OIKEUTETTUJA ERILLISIIN JÄSENETUIHIN.

Q: Miten palvelu toimii?
A: ASIAKKAAN TULEE REKISTERÖITYÄ PALVELUUN OMILLA TIEDOILLAAN. REKISTORÖITYMISTÄ VARTEN TARVITAAN SALASANA. SALASANAN SAAT OMASTA JÄRJESTÖSTÄSI, JOKO SUOMEN SÄVELTÄJISTÄ, SUOMEN MUSIIKINTEKIJÖISTÄ, SUOMEN MUUSIKKOJENLIITOSTA TAI TEKIJÄASIAKKAANA GRAMEXISTA TAI TEOSTOSTA.
HENKILÖTIEDOT SEKÄ JÄSENNUMERO TARKASTETAAN SOITINTA NOUDETTAESSA. TÄMÄN JÄLKEEN VOI TEHDÄ VARAUKSIA.

Q: Kuinka pitkäksi aikaa soittimia voi varata?
A: KAHDEKSI, NELJÄKSI, KUUDEKSI TAI MAKSIMISSAAN KAHDEKSAKSI VIIKOKSI. MINIMIAIKA ON 14 VUOROKAUTTA. VARAUKSEN TULEE ALKAA JA PÄÄTTYÄ MA-PE VIIKONPÄIVINÄ (SOITTIMIA EI SIIS VOI VARATA VIIKONLOPUSTA VIIKONLOPPUUN). SOITTIMET VARATAAN NÄIDEN VERKKOSIVUJEN KAUTTA. SOITINKOHTAISET KALENTERIT JA NIIDEN VARAUSJÄRJESTELMÄ LÖYTYVÄT SOITTIMIEN ESITTELYSIVUILTA.  SOITINKOHTAISESTA VARAUSKALENTERISTA SELVIÄÄ, MILLOIN SOITIN ON SAATAVILLA VUOKRALLE.

Q: Onko lainaaminen ilmaista vai maksaako se?
A: SOITTIMIEN LAINAAMINEN MAKSAA, MUTTA VUOKRAHINTA ON VAIN MURTO-OSA SIITÄ MITÄ JOUTUISI MAKSAMAAN VAPAILLA MARKKINOILLA – ESIMERKIKSI KITARAPAJASSA NORMAALI VUOROKAUDEN VUOKRAHINTA ON 2% SOITTIMEN ARVOSTA.

SOITTIMEN VUOKRA MAKSETAAN SOITINTA NOUDETTAESSA PANNUHUONEELTA (LYÖMÄSOITTIMET) TAI KITARAPAJALTA (KAIKKI MUUT SOITTIMET).

Q: Miten vuokrahinta määräytyy ja mitä siihen kuuluu?
A: MES-SOITINPANKIN SOITTIMIEN VUOKRAHINNOITTELUSSA HUOMIOIDAAN SOITTIMEN ARVO. HINTAKATEGORIOITA ON KOLME. A-KATEGORIAAN LUOKITELLAAN SOITTIMET, JOIDEN ARVO ON YLI 15 000€, B-KATEGORIAAN 6000-15 000€ ARVOISET SOITTIMET JA C-KATEGORIAAN ALLE 6000€ ARVOISET SOITTIMET.

Soittimen arvo 4 vko 6 vko 8 vko
A 15.000€- 80€ 125€ 160€
B 6.000-15.000€ 65€ 100€ 130€
C -6.000€ 50€ 75€ 100€

Q: Ketkä ovat oikeutettuja alennuksiin?
MUUSIKKOJEN LIITON, SUOMEN MUSIIKINTEKIJÄT RY:N, TEOSTON, GRAMEXIN JA SUOMEN SÄVELTÄJÄT RY:N JÄSENET OVAT OIKEUTETTUJA ALENNUKSEEN SOITINTEN HINNASSA. ASIAKKUUS EI OLE SAMA ASIA KUIN JÄSENYYS, JA TARVITSET ALENNUSTA VARTEN JÄSENNUMEROSI.

Q: Miten saan alennuksen käyttöön?
KIRJOITA OSTOSKORISSA JÄSENNUMEROSI, NIIN ALENNUS LASKETAAN. KIRJOITTAESSASI JÄSENNUMEROSI ENSI KERTAA, TALLENTUU SE TILIISI JA ON AUTOMAATTISESTI KÄYTÖSSÄ SEURAAVALLA KERRALLA. ALENNUS ON -10€ KUSTAKIN HINTARYHMÄSTÄ.

Q: Mitä hintaan kuuluu?
A: HINNAT SISÄLTÄVÄT VAKUUTUKSEN. KIELISOITTIMIEN VUOKRAHINTAAN SISÄLTYY UUSI KIELISETTI. KAIKKI SOITTIMET HUOLLETAAN JA SÄÄDETÄÄN ENNEN VUOKRAUSTA.

Q: Mitkä ovat palvelun sopimusehdot?
A: SOPIMUSEHDOT LÖYTYVÄT TÄÄLTÄ

Q: Mistä vuokrattavat soittimet noudetaan ja minne ne palautetaan?
A: MES-SOITINPANKIN YHTEISTYÖKUMPPANINA TOIMIVAT KITARAPAJA JA LYÖMÄSOITINTEN OSALTA PANNUHUONE, JOISTA KAIKKI SOITTIMET NOUDETAAN JA PALAUTETAAN. VUOKRAAJAN TULEE ESITTÄÄ KITARAJAPAJAN TAI PANNUHUONEEN HENKILÖKUNNALLE SAAMANSA SÄHKÖPOSTIVARAUSVAHVISTUS SEKÄ HENKILÖTODISTUS. VUOKRASOPIMUS ALLEKIRJOITETAAN KITARAPAJASSA TAI PANNUHUONEELLA. KITARAPAJA SIJAITSEE HELSINGIN KRUUNUHAASSA OSOITTEESSA KIRJATYÖNTEKIJÄNKATU 4. SOITTIMIA VOI NOUTAA JA PALAUTTAA MA-PE KLO 10-18 VÄLISENÄ AIKANA. VIIKONLOPPUISIN NOUTO TAI PALAUTUS KITARAPAJAAN EI OLE MAHDOLLISTA. PANNUHUONE TOIMII HERTTONIEMESSÄ OSOITTEESSA LÄMMITTÄJÄNKATU 4 A. PANNUHUONE ON AVOINNA MA-PE KLO 14-18, MUINA AIKOINA SOPIMUKSEN MUKAAN.

Q: Voivatko muut kuin helsinkiläiset muusikot ja musiikintekijät vuokrata soittimia?
A: KYLLÄ, MUTTA SOITTIMIEN KORKEASTA ARVOSTA, UNIIKKIUDESTA JA HELPOSTA SÄRKYVYYDESTÄ JOHTUEN NIIDEN NOUTAMINEN JA PALAUTTAMINEN TULEE TEHDÄ HENKILÖKOHTAISESTI. MES-SOITINPANKIN SOITTIMIEN RAHTAAMISEEN EI TÄTEN VOI KÄYTTÄÄ KAUPALLISIA KULJETUSYRITYKSIÄ. VUOKRAAJAN TULEE KATTAA ITSE OMAT MATKAKULUNSA.

Q: Missä soittimia säilytetään kun ne eivät ole vuokralla?
A: MES-SOITINPANKIN SOITINVALIKOIMAA SÄILYTETÄÄN AMMATTIMAISESTI  OPTIMOIDUISSA ILMANKOSTEUSOLOSUHTEISSA KITARAJAPAJAN TILOISSA SEKÄ G LIVELAB -KLUBIN TILOISSA. LYÖMASOITTIMET SÄILYTETÄÄN PANNUHUONEELLA (PERCUSSION FINLAND OY).

Tarvittaessa kysy lisää vuokrauksesta:

Musiikin edistämissäätiö
Puh: 050 417 3827
E-mail: mes@musiikinedistamissaatio.fi

Kitarapaja
Puh: 0401531415
E-mail: tommi.saarikivi@mes.fi

Pannuhuone – Percussion Finland Oy
Puh. 0400-198 538 tai 044-5896010
E-mail: tuomo@percussion.fi